[20 FOTO] Cara Kejam Lupuskan Mayat

on 1:23 AM
Lihat video dibawah :

Kebanyakan orang Tibet adalah Budha yang percaya pada kelahiran kembali. Setelah seseorang meninggal, tubuh mereka dianggap tidak lebih dari plastic kosong yang perlu dibuang. Disebabkan kondisi geografik tanah tibet yang berbatu serta curam akan sumberdaya kayu, mereka akhirnya lebih memilih untuk melakukan penguburan langit daripada membakar jenazah-jenazah, kerana dianggap lebih praktis.pekara ini memang mengerikan bagi kita yang belum pernah melihatnya, namun bagi umat budha di Tibet, penguburan langit (sky burial) merupakan kemurahan hati bagi orang yang meninggal, kerana mereka memberikan tubuhnya sebagai makanan untuk makhluk hidup lain.

Foto-foto di bawah memperlihatkan proses penguburan langit yang dilakukan oleh orang-orang Tibet.


5 comments:

  1. Anonymous

    oh ini kerena Tibet negeri berbatu, nak cangkul camne? tepaksa la cara camni jeee

    Reply
  2. SANDIKNYA!!!!! WAII!!!!!

    Reply
  3. negara berbatu, tapi tempat yang dibuat tempat pengebumian langit tu kawasan tanah lapang. bodoh.

    Reply
    Replies
    1. bawah rmput tu batu la,tanah 15% je...cube tgk betul2...cube ko blajar pasal ngara tibet

  4. sbb lelaki yg dlm gmbr tu dah biasa buat pengebumian langit, so dah xde perasaan lagi dah die tengok n pegang tulang mayat tu..adehhh..

    Reply

Recent Posts