Gempar! Team Harimau Malaya Perlu Disiasat!

on Saturday, December 15, 2012
Lihat video dibawah :
TEKANAN, GANGGUAN ATAU KECEDERAAN

Nampaknya, Peminat bola sepak Malaysia merelakan dan menerima seadanya akan kekalahan Malaysia kepada Thailand dengan alasan Pengadil berat sebelah dan sebagainya.

Namun, saya tidak fikir begitu. Saya melihat Datuk Raja Gopal dan pengurusan team Malaysia menyembunyikan sesuatu beberapa jam sebelum team Malaysia berangkat ke Bangkok.

Pertama, mengapa pengurusan Malaysia memberi kebenaran kepada dan Safie Salee berjumpa dan menandatangani Perjanjian dengan Johor. Sepatutnya masa itu masa latihan, masa di mana Safie Salee menumpukan perhatiannya kepada Latihan dan Negara! Tidak bolehkah dilakukan selepas Piala AFF!!! Nampaknya berlaku kejar-mengejar, desak-mendesak dan paksa-memaksa kerana sebelumnya acara menandatangani hendak dibuat di Johor Bahru tetapi terpaksa mengganggu Safie Salee di Pusat Latihan Negara!

Ternyata menjelang umur Safie ke-30an tahun, Safie Salee nampaknya melihat kepada keuntungan peribadi berbanding kepentingan negara. Di Indonesia, Safie dibayar hampir RM100, 000 sebulan. Manakala dengan Johor khabarnya mencecahkan RM100,000. Johor akan membuang Safie Salee jika Safie Salee tidak boleh bermain dan dirundung kecederaan berpanjangan. Nampaknya, Safie Salee seperti menyimpan kecederaannnya untuk pulih sebelum sepak mula Liga Malaysia bermula!

Kedua, kita merasa was-was kerana Safie Salee hanya diturunkan kurang 20minit di dalam kedua-dua perlawanan timbal balik itu. Kononnya Safiee Salee cedera tidak masuk akal, pengurusan dan Datuk Raja Gopal perlu menjawab ini? Dedahkan Laporan Perubatan Safie Salee dan juga Wan Zack Haikal? Pasukan Perubatan tertakluk kepada Profesionalisme dan Convention Geneva. Mereka mesti memberi laporan semasa.

Apakah Datuk Raja Gopal terlibat dalam konspirasi tidak menurunkan Safie Salee dan Wan Zack Haikal sedangkan sehari sebelumnya, Safie menyatakan kepada wartawan dia sudah bersedia!

Rakyat Malaysia yang membayar Cukai Pendapatan, dan Cukai Pendapatan itu digunakan untuk membayar gaji pemain bola sepak Malaysia, jurulatih dan pengurusan bola sepak. Mereka perlu memberi penjelasan kepada rakyat Malaysia.

Mereka patut mencontohi Aidil walaupun berdepan masalah Mahkamah dengan Rita Rudaini, tetrapi memberi keutamaan kepada negara. Kembarnya yang cedera langsung tidak bermain, tidak hendak berpura-pura.

Semua orang tahu di umur 30an Safie Salee sedang berdepan penurunan prestasinya. Gaji RM100,000 memang menarik, tetapi Mokhtar Dahari yang sakit bermain juga di Kelayakan Piala Dunia di Korea Selatan walaupun usianya sudah tidak larat dan penyakitnya sudah ada tanda-tanda dia menahannya. Mereka yang seperti ini sungguh-sungguh tidak patriotik kepada negara!

Kita tidak mempertikaikan berapa pun pendapatan sesiapa pun, itu hak dan rezeki masing-masing. Siasatan perlu dilakukan, post mortem mesti dibuat kerana kelihatan berlaku sesuatu yang tidak kena kepada Team Malaysia, khususnya ketika kalah dengan Thailand!

Siasatan perlu dilakukan! Bagaimana pandangan anda?

89 comments:

  1. Anonymous

    Setuju!

    Reply
  2. bodoh piang ke ape?sign lepas AFF mana boleh...dah lepas tarikh tutup..membangangkan diri sendiri je..

    Reply
    Replies
    1. joe,player yg main aff tu ad pelepasan tuk sign lpas aff..

    2. Fam yang bodoh buat tarikh sign player masa piala AFF sedang berjalan /

    3. Utk player yg sertai AFF cuup, diorg ada pelepasan la bro.............
      Joe2, ckp xtgk fakta, main nk bodohkan org je.........
      last2, awak sndri yg bodoh........
      huk3

    4. Ang tu yang BANGAN, mesti ang ni orang JB

    5. Butoo la lu mat..

    6. Setuju,,,mesti d gali pa sebabnya,,,

  3. siasat jgn x siasat,,,,

    Reply
  4. cukai pendapatan kita digunakan untuk membayar pemain bola??? penulis tak ada pengetahuan langsung.. jangan buat kenyataan jika tak tahu.. memalukan..

    Reply
    Replies
    1. betul la der, lu igt krajaan nk cekup mane lak nk byar

    2. kalau xda duit cukai mana kerajaan nk cekau duit der...pk lah.. aduiii

    3. ada lah duit petronas

  5. contohi aidil??? bole jalan!!!

    Reply
    Replies
    1. Betol la contohi abg Aidil .. Abg Aidil ade masalah tp die slesaikan masalah yg pling pnting bgi die then die slesaikan plak masalah yg lain... Klau nak contohi kau ape pon x dpt

    2. dia pening xpa rita dok kangkang...dia nak kalot apa...kah3

    3. ape igt cukai pendapatan jer ker pnce pendapatan negara?? mcm mane plak minyak kelapa sawit padi getah hasil pelombongan tu sume?? alahai korang ni igt sume ke ape pkai duit cukai pendapatan?? baca laa k laporan audit negara
      biar kita x pandai
      tapi jgn memandai mandai yer

  6. ingin d prbetul disini tarikh ttp transfer liga malaysia hampir tamat la jdi sbb itu pbnj terpksa mengganggu kem latihan malaysia.. ak bkn org johor nk backup pbnj tetapi ak trpksa membetulkn ap yg x btol mgenai bola.. mgenai injury status benar f.a.m perlu kemukn laporan perubatan dan ia sbnrnya x perlu d tnjukkan jika nk sgt sila minta f.a.m kemukakn.. sume pemain berebut utk beraksi 1st eleven dlm team mlaysia jgn jdi bangang ye admin anda tiada ilmu mengenai bola tiada pngalaman dlm perlawanan bola jd tidak layak bersuara.. di dini penulis blog yg tidak patriotik kerana menabur fitnah tanpa unsur seledik malah tidak layak mengarang kerana tiada pgetahuan mengenai bola..

    Reply
    Replies
    1. senang citer depa ni nk salahkn johorla kowt....agaknyela....

    2. Aku setuju yop, jgn duk fitnah...admin ni sengaja nak pelaga kita peminat harimau malaya. sudah3 latu.

  7. Anon0539 lg bangng..pemain kbngsaan dberi pengecualian untk mndatngani kntrak slpas aff..mknanya pemain kbngsaan boleh sign lg kntrk wlupn trikh pndftran pmain tlah dttup..

    Reply
  8. aauummmmmmmmmm....gigit kannnggggggggg

    Reply
  9. dia kena bagi duit byk sekali je seumur hidup.kena lah kumpul duit byk2.tgk pemain bola lama dulu.ada ke org kesah?

    Reply
  10. TOLONG SIASAT SECEPAT MUNGKIN!!

    HIBURAN:
    SERAM:
    KISAH BENAR:

    Reply
  11. Yang dok komen Dan Baca berita hangit nI belum tentu bayar cukai...x pyh ckp pasal cukai2!

    Reply
  12. yang ade masalah ngan Rita Rudaini tu Zaqwan Adha la. Aidil ngan Ayu Raudhah..

    Reply
    Replies
    1. .hahaha.... Lawk sangat..... Ko jgn nk mngade2 tuka2 pasangan abg aq

    2. haha kn aidil yg ngn rita..nk betul kn keadaan sendiri yg salah..haha kelakar

    3. hehehe... klaka r... rita+aidil ayu+zaqwan ... emm ape da terbalik..huhu

    4. yg dok salah pasangan tu lg bangang...hahahahaha...

    5. mmg sah cite tak betul..hahaha

  13. Xtau lh apa sbenar nyr yg terjdi..cuma agak kecewa dn tekilan bilaMlaysia kalah..

    Reply
  14. pebenda la penulis ni membebel..................

    Reply
  15. busuk2 harimau malaya pn..
    orang kita jgk~~

    Reply
  16. Udah2 la dgn isu piala aff ni. Dh kalah terima je la. Memang adat permainan pe? Lets all move on and move foward. Ada kesan pun ke kalau asyik pikir pasal yg dh lepas? Move foward people.

    Reply
  17. jadilah sepertih Dato Lee Chong Wei dia ada ckp "mmg sedih bila kalah tapi tiada gunanya memikirkan kekalahan, sekarang kita kene pandang kepada game yg akan datang,training utk next fight adalah lebih bagus" dari fikir masalah lepas takguna kan? sebab nak menang juga di masa hadapan so lebih baik HM focus next training and game.. anyhow HM the best!

    Reply
  18. Apa yg penting kerjasama..apa yg penting tukar semua...

    Reply
  19. "saya kenal pemain saya"

    Reply
  20. Pd aku...isu di sebalik tabir yg lain aku xtau....cuma yg aku ralat...camna leh jd formasi 4-5-1....memng susah nk gol lah jawabnya.....HM punya long pas pn x mntap sngt so lglah x mnjadi ngan formasi mcm tu....isu pengadil pn sama gak....x profesional....isu my boy pn ada di utarakan juga....cadangan saya coach ak dtng kene pelbagaikan lagi skill pemain....mcm pemain thailand....boleh dikatakan semua boleh buat gol.....all da best HM!!!!

    Reply
    Replies
    1. setuju sgt..apasal laaa si Datuk tu p buat formasi 4-5-1...

  21. sign ni tak salah aku kn ikot tarikh daftar pemain yg dikeluarkn fifa,,bkn fam ke ape yg tetapkn,,tpi fifa,,kn? sori klau salah~

    Reply
  22. Saya dgn seluruh ahli keluarga saya
    serta
    Perdana Menteri
    Timbalan Perdana Menteri
    Menteri Agama
    Menteri Badan Usaha Milik Negara
    Menteri Pertahanan
    Menteri Dalam Negeri
    Menteri Hukum dan Hak Asasi Manusia
    Menteri Kebudayaan dan kesenian
    Menteri Kehutanan
    Menteri sumber manusia
    Menteri Kelautan dan Perikanan
    Menteri Kesihatan
    Menteri Kewangan
    Menteri Komunikasi
    Menteri Koperasi
    Menteri Luar Negeri
    Menteri Tenaga kerja
    Menteri Pembangunan Daerah Desa
    Menteri kebudayaan dan kesenian
    Menteri Belia Dan Sukan
    Menteri Pendidikan
    Menteri Perdagangan
    Menteri Ekonomi
    Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional
    Menteri Perhubungan
    Menteri Perindustrian
    Menteri Pertahanan
    Menteri Pertanian
    Menteri Perumahan Rakyat
    Menteri Teknologi
    Menteri sastera Negara
    Menteri Sosial
    Menteri Tenaga
    pengetua
    guru besar
    cikgu kanan
    cikgu hem
    cikgu seni
    cikgu sejarah
    cikgu math
    cikgu pjk
    pembantu kerani
    cleaner
    mat dispatch
    mat pet
    mat lima suku
    mat rempit
    mat belia
    pemilik facebook
    pekerja facebook
    chef
    tukang basuh pinggan
    pelayan
    Doktor
    nurse
    pesakit
    pelawat pesakit
    kerani hospital
    Manager Hotel
    Manager Restoran
    Manager Sea food
    Manager Supermarket
    pekerja hotel
    pekerja angkat barang hotel
    pembawak lori
    encik Mark Zuckerberg
    encik abu
    encik hassan
    encik anuar
    cik siti
    cik joyah
    cik minah
    abg manan
    abg mior
    abg sepul
    ah Long
    ah Chai
    mutusamy Karupiah
    ranjit singh
    tok mudim
    tok ketua
    tog guru
    pak imam
    bilal
    ketua daerah
    penjawat awam
    penjawat swasta
    kaki lepak
    budak skola
    budak skola perempuan
    pekerja mydin
    pekerja the store
    budak emall
    budak skim cepat kaya
    budak siber
    kaki anta virus
    kaki cilok cips poker org
    orang gila
    Pengemis
    dan Seluruh Kampung
    MEREKA SEMUA MENYUKAI POST ANDA!!!

    Reply
    Replies
    1. penat aku baca... :D

    2. Hohoho...... Melampau ramainya umat

  23. macam2 la korang nie... yang komen pun aduhh....

    Reply
  24. Memang pun malaysia mcm tu main bola pikir gaji jea lansung kurang semangat patriotik!

    Reply
  25. Apa yg pasti M'sia tidak akan boleh menang mlm itu kalau penyerangnya seorang sahaja iaitu Mat Yo...tengok separuh masa ke-2 lagi tak tentu arah dia main, kejap kat bawak kejap kat atas...tak ada sapa pun yang bantu dia...mana larat dia seorang2 nak kejar bola bawa ke gol....

    Reply
  26. xpyh dok gaduh..malaysia kalah sbb xder rezeki..team negara dh cuba...islamkn ckp..berusaha utk kejayaan..tp dh usaha xdpt nk wat cmne...byk piala lain lg boley mng nnt kn??

    Reply
  27. Puiiii.....

    Reply
  28. isu pengadil mmg btul..tak profesionl..tp skill pemain HM rendah dari thailand terutama bab hantaran bola..tp apa pun oklh juga dpt lps peringkt kump..

    Reply
  29. Ohh kami tak perasan ape2 konspirasi pun. Redha jela kita kalah. Bukan rezeki kita. Mungkin Raja Gopal silap percaturan masa ni, tapi kita bagi lah sokongan kat dia supaya buat persediaan yg terbaik utk next perlawanan. GoodLuck HM <3

    Reply
  30. Tukar coach international yg ada experience bgs. Kalo player import blh byr gaji puluh ratus ribu sbln xkn coach x boleh. Sudah la dgn alasan. Separuh player pn kena tukar. Liga M ramai lg player lg bgs tp guna player sama juga. Kroni apa gopal ni.. "i know my player".. Player ada turun naik. Kalo safee sali best player 2010 dh terbukti thn ni dia down. Kalo mat yo dgn rozaimi or afiq pn ok jgk. Player muda x dipanggil
    safiq rahim pn dh kena slow down panggil ikut pd current performance. Jgn nilai pd star je..

    Reply
  31. Yg sudah tu sudahlah...HM da kalah pun. Apa lgik yg nk disiasatkan dan nk dipertikaikan!? HM da kalah da tkleh nk U-Turn pun...coba lgik lain kali...Peace Yo :)

    Reply
  32. ini bukan masalah safee.. safee bukan boleh buat apa pun.. semua player pun sepak bola merata-rata.. dah macam mana? cadangan aku.. coach perlu tenngok semua pemain yang bermain di liga malaysia !SEMUA PASUKAN ! MALAYSIA bersepah pemain bagus ! tapi pilih kasih.. yang sepak bola merata, pass bola melambung2 jugak kau pilih.. BODOH

    Reply
  33. Biasa la pemain malaysia. Dah senang sikit dapat duit ratus ribu sebulan. Dah hilang minat nak main btl2. Player dah hilang passion terhadap bola sepak bila dah menerima gaji besar! Admit it.. mereka bermain bola sepak bukan terhadap minat, mereka bermain sbb $$$$$$$$$$$$$$

    Reply
  34. biase la tu..sume rasuah bwh meja..macam haram..mane pernah nak adil..akhirat nanti korg sume jwb la..ini lah Malaysia..penuh dgn tipu daya..korg ingt dorg xplan ke sape nk menang AFF?tu sume dorg dah plan..pasai apa?dorg ade buat bid la...judii..blakng2 korg mane taw..wakakaka..EPL pn same..sume depa dah plan..tapi lagi xnmpk planing dorg..ni AFF terang2 nmpk..kene blajar ni dgn EPL..haha

    Reply
  35. Masyuk....tu la pasal ape peduli maruah negara...raja gopal n safie sndiri tau ape dorg dh buat.

    Reply
  36. dup di dup...

    Reply
  37. korang sume lalang, masa Harimau menang sokong melangit, mase kalah mcm ni semua org dlm team korang salahkan.

    Reply
  38. bomoh siam menang ,..(^_~)

    Reply
  39. Sepatutnya Singapor Vs Malaysia..

    Bukan Thiland

    Reply
  40. betul ke malaysia main malam tu.. rasanya macam main liga kampung je.. nak kontrol bola pun tak leh.. macam mane nak menang.. hehe.. kurangkan politik, tingkatkan prestasi..

    Reply
  41. baung masa je nak follow team HM.. buang karan... permainan macam budak sek rendah.. kalau menang game pun.. nasib je...

    Reply
  42. Alamak, awat tetiba guna nama aidil plak?? Contoh paleng mengarut.. its always family first.. lg2 ade ank, sapa nk tanggung dosa ank tu tergantung ngn xda nafkah nye?? Rakyat malaysia?? Aku xnk campur doe.. kubo masing2 n dosa pon masing2.. xmau aku share.. hahaha

    Reply
    Replies
    1. btul la...family first...dosa mngabaikan isteri n anak2 lagi brdosa tau..x kesian ke tgk rita turun naik mhkamah tp bayang aidil x de langsung....lg satu sy bangga ngn pngorbanan rita mmbesarkan anak2 tnpa suami disisi yg ntah ape status mereka skrg....

  43. Da kalah suda la.. Jgn nk ckp macam2 k...

    Reply
  44. Safie salee jer pon x terer mane pon die sekarang...bola sepak maen berkumpulan bukan nyer sorang jew.

    Reply
  45. Singapura lagi bagos la. TIGA KOSONG!!!!!

    Reply
  46. Kebanyakkn yg komen n termasuk admin ni sebenarnya x dapat terima kekalahan.. sudah2 la.. lupakan kekalahan lalu.. pikir yg ke hadapan ni. Banyak lg tournament kne harungi.. kita sbg rakyat n peminat perlu terus bg sokongan. Kalau nak bagi nasihat biarlah membina.. jgn kita sanjung bila menang tp bila tewas, kita kritik teruk2..

    Reply
  47. sbnrnye kite klh bkn sbb pmain2 kite..kite klh sbb slh formasi..sptotnye kene pkai 4-4-2..bknnye 4-5-1..formasi 4-5-1 buat pmain2 kite x boleh offensive..sbb kt dpn cume ade sorng..rajagopal ingt die tngah jd coach barcelona..sbb tu la die pkai formasi tu..pmain malaysia kurang dari segi control ball..jadi kene pkai formasi yg offensive..

    Reply
  48. Kita jaring tpt sendiri masa tu tak perlu safi,apabila masuk safi,kita kena jaring..kekalahan berpunca dari pengadil yg beri kad kuning kedua tanpa kekasaran,sepatutnya pengadil kena siasat..betul tak.

    Reply
  49. bagus sgt ke safie? rasanya klu de dia pn still x meng psl dia cuma tngu bola smpi.. tp kdg2 bola dah smpi pn still dia sepak ke tepi...

    Reply
  50. team bola sepak bukannye safee sali je -- ramai lagilah yg bagus..

    Reply
  51. eii nmpak sgt kau ni dri negeri lain kan sbb kau mencaci safee sali n kau mencanccimalaysia baik kau duk lain lah ye

    Reply
  52. jangan suka memfitnah.. belum tentu cerita itu benar atau tidak .. kalau kita mati hari ini sempat ke jumpa safiee atau sesape sahaja untuk minta maaf?? apa pun yang berlaku biarlah mereka dengan urusan mereka ..

    Kenapa hendak cemburu dengan kesenangan org lain sudah tertulis itu rezeki mereka... mungkin hari ini rezeki dia sape tahu esok lusa rezeki kamu pulak..

    Reply
  53. Kenapa kalau Malaysia kalah ada ajek citer yg negetif dan memusnahkan? Rakyat Malaysia skrng ni suka mengeluarkan fitnah. Agak2 kalu ari tu Malaysia menang, citer ni keluar tak...???? Apa2 pun saya tetap sokong team Harimau Malaya....

    Reply
  54. Alaaa, Malaysia jgak. Tak paya nak kutuk2. Dah kalah takley nak wat ape.

    Reply
  55. X perlu la nk salahkan safee sali.
    kt liga indo pn x di iktiraf Fifa lg pn nk sign kontrak cpt sblm liga M brmula.
    Mse kalah dgn thai pn tgk la reff cm ne berat sebelah. tu pn xkn x perasan. jaringan prtama tu kesilapan amar rohidan yg trpaksa turun mnggantikan fadli shaz yg dibuang padang akibat kebodohan reff korea yg sepatutnya di siasat dn dibuang kelayakkan utk mnjadi reff. surat bantahan perlu di kemukakan. Aptb.

    Reply
  56. macam bangang je ko tulis ni..ko tahu ke tak ni..
    ke bodoh nak buat pandai..memang sangat bangang..
    ke kau ni indog punye kaki..macam haram..ni la jadi kalau bangan nak buat pandai..cakap ikut sedap..tapi bahalol..
    kelakar la lu ni mat..

    Reply
  57. dh terang2 ref cam sial,lg nk salahkn k.gopal..apehal?
    nk babitkn johor lg apehal?
    minda ko sngt cetek...ttuuuiii...........

    Reply
  58. Brazil pun bleh kalah ni kan malaysia lek sudah dulu kita menang skang kita kalah nnt bleh mng.... Jgn salahkan sape2 hanya permainan

    Reply
  59. Brazil pun bleh kalah ni kan malaysia lek sudah dulu kita menang skang kita kalah nnt bleh mng.... Jgn salahkan sape2 hanya permainan

    Reply
  60. yang b#%$^&ng amar rohaidin bukan name sebenar..PUNCA!!!!!

    Reply
  61. admin ni msti bangsa kelantan yang bengang kat PBNJ kes mat yo

    Reply
  62. akhir zaman akan timbul pelbagai fitnah yang kita sendiri tidak terjangka

    Reply
  63. akhir zaman akan timbul bermcam fitnah yang kita sendiri tidak terjangka

    Reply

Recent Posts