Julia Perez Perlekeh Drama Malaysia…Indonesia Jauh Lebih Maju!

on 5:48 AM
Lihat video dibawah :

Julia Perez Perlekeh Drama Malaysia…Indonesia Jauh Lebih Maju!

Siapa tak kenal dengan pelakon Julia Perez ni? Ada saja yang ingin dibangkitkannya sehingga mencetuskan kontroversi.

Terbaru semasa dia sedang menunggu giliran untuk merakamkan babak filem seterusnya, dia telah menonton sebuah drama Malaysia.

Drama apa tidak pasti pula.

Namun, itu tidak penting, cuma yang tidak sedapnya dia telah memberi komen yang agak kurang enak menerusi Twitter miliknya.


“Nunggu giliran take sambil nonton sinetron Malaysia. Oh my GOD, Indonesia kita jauh maju, kita maju sekali… bangga jadi orang Indonesia”. – tulisnya.

Julia.. Julia.. tidakkah status ini nanti akan menimbulkan kemarahan rakyat di sini?

Lagi pun kalau dah kata drama Indonesia jauh lebih bagus, mengapa dia sanggup berlakon filem Sumpahan Malam Pertama arahan Murali Abdullah?

Tidakkah filem itu merupakan hasil karya orang-orang tempatan Malaysia?

Tidak ada salahnya jika mahu memberi komen. Tetapi berilah dengan cara yang betul bukan dengan tulisan seperti itu.

Kini, Julia sedang berada di USM, Pulau Pinang yang menjadi lokasi pengambaraan filem Murali.

Kita tengok jelah hasil lakonannya nanti….

37 comments:

  1. Anonymous

    Huhuhu nak sgy masukkan drama indon d stesen kt...sana sini promote drama indon... Org sn kutuk drama kt..

    Reply
    Replies
    1. Org indon klu buat filem ada unsur2 lucah,so xheran la klu dunia kata indon negara kristian..malaysia masih jaga2 adat2 resam melayu dan islamik..so fikir2 kan lah wahai endon kt malaysia yg ada nie..

    2. betul-betul.. rasenya hampir semua stesen ada drama dr indon..

    3. halo bro Anonymous im malaysian too..but ur comment tu why klu unsur2 lucah kenapa mahu dikaitkan dengan kristian..walhal klu malaysia buat filem pun yang ada unsur2 sedemikian pelakonnya islam juga n yang buat dia islam juga...kan bagus di beri komen tanpa mengaitkan agama...peace no war...
      salam..

  2. Drama kita tak bole buka-buka mcm JUPE di Indon....

    Reply
    Replies
    1. Apa2 filem lucah,langsung x ada kaitan dengan unsur2 agama n mn2 agama.......plz...jgn kaitkan dgn mn2 agama tentang benda yg x baik...thinking abt tht...o.k!!!!!!!

  3. drama indon ngtok...asik bnda yg sama..tertukar anak..anak hilang..ank kne culik..ank x knal sapa fmly sbnar..2 je...

    Reply
    Replies
    1. yg drama malaysia pula asyik2 psl bisnes,harta n cinta...

    2. cite indon xhabis2 bermonolog..lama plak tu...xreal langsung

  4. sebab drama melayu x da muka pornstar macam muka dia..hahaha bukan best pun sinetron 800 episod diorang tu..dari mula mula konflik ulang ulang tak sudah sudah..ashik ashik buat mistake yg sama.pastu kluar lagi cerita lain..tapi jalan cerita sama je buat anak..ilang..pastu mencari balik..tah sapa bapaknya pun x tau..pusing pusing dekat 2-3 orang kena tuduh buat anak macam tu..dah nampak sangat mentality sakai diorang pastu nk kutuk drama orang..muka dah la tak cun...sampai sini aku buat bibik je..tu pun x bersyukur lagi..podah cit!!

    Reply
  5. radio dan tv di malaysia sila jgn laaa ambil drama dan muzik indonesia.

    Reply
  6. sapa ta knl julua parez?sumpah aku ckp aku ta knl..mulanya aku ingat negro..tp statement atas ni ckp dia belah indon..oh kira org yahudi jugaklah..ok..its fine with me even our film n dramas not good enuf..as long we have our own self dignity..proud to be malaysian n muslim...

    Reply
  7. drama indon jauh lebih bosan

    Reply
  8. hmm aku xminat lgsung tgk sinetron indon yg tersgt bodoh jln critanya. Cerita yg mbuatkan otak pnonton xbkembang..sape la yg ske tgk sinetron indon tu?? makcik2 kat umah je. huhuhhu. anak2 muda xlayan pon..

    Reply
  9. die ni bukannye ape, x paham bahasa malaysia, sbb tu la bosan.. tv kite mane de subs indon

    Reply
  10. ape yg bgs sgt n MAJU SANGAT drama indon tu?? biase jek... huh!!!! MAJU LA SANGAT... (mata ke atas sambil tangan kat bahu)... aku sendri xsuke hokey tgk cite2 indon ni...!! tah ape2....

    Reply
  11. drama endon pelik..bersambung sambung mcm nk mampos. drama malaysia pon x de hebat sangat tp lagi elok la dripada drama endon yang slow motion tu. :D

    Reply
  12. dia mane phm ckap kita sangat sebat itu lah dia cakap macam itu

    Reply
  13. drama msia ad la logikny jgak..

    Reply
  14. sinetron indon entah ape2.xde modal lain.menyampah, meluat tgk.culik anak, tertukar anak, yg jahat mcm setan,yg baik baik sgt mcm org bodoh. tv malaysia pn cukup2 la siar sinetron indon.negara kita dh ramai pelakon.nk suruh pakai seksi mcm indon pn pelakon kita dh beranio.ape peliknye

    Reply
  15. Huduhnye si julia perez ni..muke mcm bibik...bodonye sape amik dia belakon..

    Reply
  16. eeww!!!!!! tolongggla,.. cerita slow motion berjam2,. last tukar anak n bla,. bla.. bla,... eergh xpenah minat cerita indon 2

    Reply
  17. mcm bagus sgt je cite indon.. pusing2 mcm tu jg jln cite.. klu nk kata bagus.. bagus sbb cite indon tu menang episod je.. tp isi & moral pjlanan cite xda satu pon y blh jd tladan.. sptutnys m'sia kurang kn pyiaran cite indon n pbyakan cite ngara kt sdri.. ni tak.. dok kata cite kt lak.. mangkuk tol julia ni.. muka dh mcm apa..baju dh mcm plakon porno..

    Reply
    Replies
    1. btl3..mke mcm xsiap tp budget good2..

  18. boooo tertukar anak macam fvck. dah laa muka macam jamban tak siap booo

    Reply
  19. citer indon
    ->rumah terbakar -> 30 taonn kemudian idop lagi ->tertukar anak -> ade orang dengki -> racangan orang jahat berjaya -> episod sampai seribu -> last last orang baik bahagia - > tamat -> next drama ->->->->-> same again!!!

    Reply
  20. seriosly citer indon banyak tipu tak jadi , effect 3d tak macam real .... tengok citer MALAYSIA effect dya sekurang-kurangnya jauh lebih maju dari negara indon ... dah la cerita sama , banyak dongeng , muka pon macam negro ... LOL -_-

    Reply
  21. malaysia x maju atau indon yang tak maju ?? ... apasal artis-artis indon tu merempat cari duit kat malaysia ...?? fikir-fikirkan lah ..!!

    Reply
  22. la..julia perez ni indon upenye..igtkn negro..ko crminla dri sbelm kutuk drama mlysia..org negara ko dala rmai numpang kt cni,jgnla budget good2 pl..sntron indon lg mcm hampeh..awal2 episod org da dpt bace kesudahan cite..lg xmsuk akal,mmbazir elktrik je sape yg tgk..ulng2 bnde yg sme,lain tajuk tp jln cite tetap same ( ank hilang,ank trtukar,org jht brjaya,lastt2 baik yg bhgia..dan seterusnye....smpai mampos)

    Reply
  23. Mne ade wajib ckp bhasa malaysia, tgok randy pangalila ckp indon jer

    Reply
  24. Paling tak suka..cerita2 dongeng...yg ada pari2...ntah apa2...byk sungguh cuti2 sekolah ni.... Mesti murah sbb tu msia beli...

    Reply
  25. sehebat2 "sinetron" di Indonesia... masih ramai yang menjadi "pekerja" bawahan di Malaysia. Memang la x berapa best "sinetron" kita sebab tak ada adegan lucah dan slot bodoh mcm "sinetron" mereka. Apa pon Malysia tetap terbaek krn dah benam garudanya yang cepek dan brengset...

    Reply
  26. Susuuuuuuuuu

    Reply
  27. woi julia perez..x pyh nak berlagak sgt..ko dtg malaysia aq wat basuh jmban umah aq gak...x payh nak cakap drama malaysia bosan sgt r...ko pon belakon ngn director malaysia gak..cozzzz...currency kiteorg stabil..x mcm currency ko yg murah 2...nie haaaa...g bwk blk org2 indon kat malaysia nie..menyemak jew dok sini...

    Reply
  28. alahh pasal sorang buat taik je korang dah emosi! xdapat ape2..pon piss :)

    jgan layan org bodoh nti kita pon bodoh.. APTB!

    Reply
  29. berlakon pun mcm kayu, harap 2 biji tersembul. ada hak ke betina ni nk kutuk filem m'sia?

    Reply
  30. ntahnyer...drama indon meleret2...

    Reply

Recent Posts