Siapa Mahali Jasuli Semasa Kecil

on 12/13/2012
Lihat video dibawah :
Rasanya, ramai yang mengenali Mahali Jasuli antara pemain yang meningkat naik dalam perlawanan AFF Suzuki 2012. Pemainan yang cukup cantik ditunjukkan beliau memberi gol dan assist cukup untuk membuatnya dikenali ramai.

Siapa Mahali Jasuli?

Mahali Jasuli lahir di Selayang, Selangor, Malaysia, 2 April 1989. Kini beliau berumur 23 tahun. Beliau merupakan seorang pemain sepak bola Malaysia keturunan Indonesia. Posisi beliau berada didalam Pasukan Harimau Malaya ( Malaysia) sebagai pertahanan iaitu bek kanan. Cuba lihat waktu kecil dah pandai bergaya kan..

Ketika ini ia bermain untuk Harimau Muda A dan untuk pasukan Malaysia.


Biodata Mahali Jasuli

Nama Penuh : Mahali bin Jasuli

Tarikh Lahir : April 2, 1989 (age 23 tahun 2012)

Tempat Lahir : Selayang, Selangor, Malaysia

Tinggi : 1.75 m (5 ft 9 in)

Posisi : Pertahanan Kanan

Maklumat Kelab

Current club Harimau Muda A

Number 18

Senior career

2007-2009 Harimau Muda

2009-present Harimau Muda A

Pasukan Malaysia

2008-2009 Malaysia U-19

2009-present Malaysia U-21

2009-present Malaysia U-23

2009-present Malaysia


Kisah ketika kanak-kanak

Cerita dari seorang blogger

'' Pernah 1 masa, dia buat liga suka-suka dalam kelas bila ustazah pergi mengumpat dengan rakan2 ustazah yang lain. Koyak buku, lipat2 kertas buat sampan kemudian jadikan tiang gol kecik, amek cebisan kertas buat bola kecik. Mula-mula buat musim liga Malaysia. Waktu kena pilih team, guwa nak guna Selangor, tapi dah dirampas dulu oleh si Mahali. Last2 guwa pakai Kuala Lumpur. Kalau ditanya siapa yang jadi juara, of course la dia.



Hari demi hari bila guwa dengan dia bersembang, balik2 mesti pasal bola dan mesti pasal Selangor. Dari cerita pemain, pasukan, jurulatih, sampailah ke Azman Adnan, Assroff Hanafiah, Jaafar Salleh, Lim Chan Yew, Mike Pejic, lagu Viva Selangor, Selangor FM, Zainal Rahman, dan macam2 lagi lah. Semua tu macam dah di set dalam kepala otak dia. Cakap je ape2 pasal Selangor, macam2 dia tahu.'

Pssstt: Mahali satu-satunya pemain yang bergelar mahasiswa iaitu dari UPM.Hebat tak?

0 comments:

Post a Comment

Recent Posts