[Video] Kejam! Orang Buta Ini Ditumbuk Kerana Melintas Jalan Terlalu Lama

on Sunday, December 16, 2012
Lihat video dibawah :

Kita sepatutnya bersyukur jika dilahirkan dalam keadaan sempurna. Lihatlah orang disekeliling kita yang kurang upaya, mereka terpaksa bergantung harapan untuk meneruskan kehidupan. Baru-baru ini terdapat satu video yang telah tersebar luar tentang sikap seorang lelaki yang tidak berperikemanusiaan. Ia telah bertindak menumbuk seorang lelaki buta kerana lambat melintas jalan. Akhirnya lelaki tersebut telah ditahan oleh pihak polis.

Seorang lelaki yang tidak bertimbang rasa telah menumbuk seseorang lelaki yang cacat penglihatan hanya kerana lelaki itu melintas jalan terlalu lama.

David Horan sedang berjalan di sekitar Newcastle, Australia bersama anjingnya sebagai penunjuk jalan.

Tiba di satu laluan, David dan anjingnya ingin melintas, tetapi, mengambil masa kerana anjingnya tidak biasa dengan laluan pejalan kaki di situ.

Lelaki yang tidak dikenali sedang memandu kereta turun dari kenderaannya dan bertindak menumbuk David.


Dia menumbuk David kerana berang David mengambil masa yang terlalu lama untuk melintas jalan.

Penjaga David, Alex Chu yang juga berada di situ cuba untuk menghalang tindakan gila lelaki itu tetapi dia juga turut dipukul bersama isterinya.

Malah, lelaki itu terus bertindak ganas.

Orang ramai yang lalu lalang di situ marah dengan tindakan lelaki itu dan cuba memukulnya.

Namun, lelaki itu cepat-cepat menaiki kenderaannya dan beredar dari tempat kejadian sebelum polis sempat tiba.

Seorang lelaki lain, James yang sedang menyaksikan kejadian itu telah bertindak merakam insiden tersebut dan menyerahkan rakaman itu kepada pihak polis untuk siasatan lanjut.

“Saya tidak menyangka seseorang boleh menyerang lelaki yang tidak berkeupayaan seperti itu,” kata James.

Inilah keadaan yang berlaku sekiranya manusia tiada lagi sifat perikemanusiaan.


3 comments:

 1. Anonymous

  Asal negro tu x hayun barua tu!!!baru takot ingt gengstr sgt!!

  Reply
 2. Bangsa negro bangsa cina pun ada hati perut walau negro dikaitkan dgn pelbagai lagi permasalahan "perangai" & walaupun cina mkn ba alif ba ya. hemmmmmmmmm. Nak cpt tolong jela lintaskan. Duk buat kalut situ makin lambat jer. Free² kena tindakan undang².

  Reply
 3. Teringat dlm satu hadis Rasulullah s.a.w. yg bermaksud bhw setiap org yg buta tu telah tersedia baginya sebuah rumah di SYURGA...kita yg CELIK ni entah belum tentu punya rumah di antara rumah2 di SYURGA...wallahua'lam

  Reply

Recent Posts